Dubultās šokolādes cepumi ar jūras sāli
15 cepumi
Tie ir bez piena produktiem un glutēna, taču mazliet grēko dēļ cukura (tomēr tie ir barojošāki nekā veikalā nopērkamie). Bet tieši ar cukura palīdzību tiek sasniegta tā vēlamā “chewy” cepuma tekstūra, un man ar vienu pietiek palutināt to pēcpusdienas izsalkumu pēc kaut kā salda.

SASTĀVDAĻAS
150 g | kokosriekstu vai brūnais cukurs |
100 g | nesaldināts kakao pulveris |
200 g | griķu milti |
1 tējkarote | cepamais pulveris |
90 ml | augu piens |
80 ml | izkausēta un atdzesēta kokosriekstu eļļa |
2 karotes | zemesriekstu sviests |
sauja | tumšās šokolādes gabaliņi |
šķipsniņa | jūras sāls |
Gatavošanas instrukcija
1
Sajauc cukuru, miltus, kakao un cepamo pulveri.
2
Ielej pienu, kokosriekstu eļļu, zemesriekstu sviestu (ja tas ir ciets – izkausē kopā ar kokosriekstu eļļu), sāli. Sajauc visu ar karoti vai rokām un pievieno šokolādes gabaliņus.
3
Izveido bumbiņas no karotes ar mīklu un uzliec tās uz cepamā papīra, nedaudz piespied. Cep aptuveni 12-13 minūtes, 180 C. Ļauj atdzist. Izbaudi!