Dubultās šokolādes cepumi ar jūras sāli

20 MIN
SĀTĪGUMS

15 cepumi

Tie ir bez piena produktiem un glutēna, taču mazliet grēko dēļ cukura (tomēr tie ir barojošāki nekā veikalā nopērkamie). Bet tieši ar cukura palīdzību tiek sasniegta tā vēlamā “chewy” cepuma tekstūra, un man ar vienu pietiek palutināt to pēcpusdienas izsalkumu pēc kaut kā salda.

 

Ingredientai SASTĀVDAĻAS

150 g kokosriekstu vai brūnais cukurs
100 g nesaldināts kakao pulveris
200 g griķu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
90 ml augu piens
80 ml izkausēta un atdzesēta kokosriekstu eļļa
2 karotes zemesriekstu sviests
sauja tumšās šokolādes gabaliņi
šķipsniņa jūras sāls

Gatavošanas instrukcija

1

Sajauc cukuru, miltus, kakao un cepamo pulveri.

2

Ielej pienu, kokosriekstu eļļu, zemesriekstu sviestu (ja tas ir ciets – izkausē kopā ar kokosriekstu eļļu), sāli. Sajauc visu ar karoti vai rokām un pievieno šokolādes gabaliņus.

3

Izveido bumbiņas no karotes ar mīklu un uzliec tās uz cepamā papīra, nedaudz piespied. Cep aptuveni 12-13 minūtes, 180 C. Ļauj atdzist. Izbaudi!

Grozs
Jūsu grozs ir tukšs.